Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva veteranov in 24. obletnice osamosvojitve Slovenije v soboto, 20. junija, organizirala 3. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj in OZ VVS Šoštanj v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka. Tekmovanje je potekalo na strelišču Strelske družine Dolič v Gornjem Doliču v občini Mislinja.

Tekmovanje je potekalo v ekipni (trije člani) in posamični konkurenci na razdalji 70 metrov. Sodelovalo je 28 tekmovalcev in tekmovalk, ki so streljali leže z roke brez naslona na tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo je bilo neomejeno poskusnih strelov in deset strelov za oceno v roku dvajsetih minut.

Najboljši rezultat v ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZ VVS Velenje z 290 krogi, ekipa OZ VVS Kamnik z 281 krogi je zasedla 2. mesto, tretja je bila ekipa OZ VVS Zgornjesavinjsko–Zadrečke doline v sestavi Peter Bezovšek, Ivko Poličnik in Andrej Kolenc, ki je dosegla 281 krogov.

V posamični razvrstitvi je bil najboljši Viktor Slatinek iz OZ VVS Velenje z 99 krogi, drugi je bil s 97 krogi Zdravko Vrankar iz OZ VVS Kamnik, tretji pa Jože Gorjanc s prav tako 97 krogi. Tomaž Trogar iz OZ VVS Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline je z 88 krogi zasedel 17. mesto.