Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline (OZ VVS ZSZD) je v soboto, 19. septembra, na strelišču v Gornjem Gradu organiziralo ekipno tekmovanje v streljanju v malokalibrsko puško za III. memorial Edija Mavriča - Savinjčana, hkrati pa je potekalo tudi tekmovanje posameznikov, na katerem so se pomerili člani OZ VVS ZSZD in člani Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje - odbor Mozirje.

 

Strelci so tekmovaliz MK puškoserijske izvedbepo pravilih Strelske zveze Slovenije, leže iz roke, na razdalji 50 m,in sicer 5 strelov za poizkus in 10 strelov za oceno.V ekipni konkurenci je še tretjič zapored slavila ekipa OZ VVS Kamnik in tako dobila prehodni pokal v trajno last. Kamničani so dosegli skupno 247 krogov, Grosupeljčani na drugem mestu so za njimi zaostali za 22 krogov, na tretje mesto pa so se z 223 krogi uvrstili Velenjčani.

 

V konkurenci posameznikov je bil najbolj precizen Ivko Poličnik z 81 krogi, Peter Bezovšek na drugem mestu je dosegel tri kroge manj, tretje mesto pa si je pristreljal Tomaž Trogar s 77 krogi. Vsi trije prvouvrščeni so člani OZ VVS ZSZD.


Najboljši v konkurenci posameznikov s predsednikom OZ VVS ZSZD Maksom Slatinškom (Foto: Franci Kotnik)

 

Najboljši v ekipni konkurenci s predsednikom OZ VVS ZSZD Maksom Slatinškom (Foto: Franci Kotnik)

 VODSTVO VETERANOV (Lesjak,Slatinšek)