Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo in 25. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije v soboto, 18. junija, organizirala 4. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj in OZ VVS Šoštanj v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka na razdalji 70 m.

 

Tekmovanje je potekalo na strelišču SD Dolič v Gornjem Doliču, in sicer v ekipni (trije člani) in posamični konkurenci. Sodelovalo je 13 ekip s skupaj 43 strelci in strelkami. Tekmovalci so streljali leže z roke brez naslona na tarčo velikosti 50 x 50 cm. Na voljo je bilo neomejeno poskusnih strelov in deset strelov za oceno v roku dvajsetih minut.

 

Najboljši rezultat v ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa SDV Kamnik z 290 krogi, 2. mesto je z enakim številom krogov osvojila OZ VVS Šoštanj I, tretja pa je bila ekipa OZ VVS Velenje. Ekipa OZ VVS Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline v sestavi Ivko Poličnik, Tomaž Trogar in Andrej Kolenc je z 272 krogi zasedla 5. mesto.

 

V posamični razvrstitvi je bil najboljši Robert Rutnik (OZ VVS Šoštanj) z 99 krogi, drugi je bil Renato Uranič (SDV Kamnik) z 98 krogi, tretji, z enakim številom krogov kot drugouvrščeni, pa Ivko Poličnik (OZ VVS Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline). Andrej Kolenc se je z 88 krogi uvrstil na 21. mesto, Tomaž Trogar s 86 krogi na 25. mesto, Peter Krajnc pa s 85 krogi na 27. mesto.

Ivko Poličnik je prejel medaljo za 3. mesto iz rok šoštanjskega župana Darka Meniha
Najboljši strelci v posamični konkurenci s županom Občine Šoštanj Darkom Menihom (prvi z leve) in predsednikom šoštanjskih veteranov Leonom Stropnikom (drugi z desne)