V nedeljo, 19. junija, smo v sodelovanju s Policijskim veteranskim društvom Sever za celjsko območje - odbor Mozirje in Občino Solčava v Solčavi pripravili slovesnost v počastitev dneva državnosti in 25-letnice zmage v vojni za Slovenijo.

 

V pozdravnem govoru je predsednik OZ VVS Zgornjesavinjsko-Zadrečke doline Maks Slatinšek namenil spodbudne besede državljanom, da ohranjamo verodostojen spomin na dogajanje ob osamosvojitvi in obrambi le-te, osrednji govornik mag. Franci Kotnik pa je obudil spomin na dogodke med vojno na območju Zgornje Savinjske doline. Ob tem je opozoril na neprecenljivo vrednost, ki jo ima samostojna država, zato smo na lahko na naše dosežke v vojni ponosni.

 

Izrečenim besedam se je pridružil tudi predsednik PVD Sever za celjsko območje - odbor Mozirje Jože Rojšek, ki je poudaril dobro sodelovanje vojske in policije v ključnih trenutkih naše zgodovine, čestitke državi in državljanom pa je izrekla tudi županja Občine Solčava Katarina Prelesnik.

 

Ob tej priložnosti so bile podeljene zahvalne listine domačijam na Solčavskem, ki so pred četrt stoletja nudile pomoč in podporo enotam Teritorialne obrambe, priznanji OZ VVS pa sta prejela Viktor Knaus (posthumno) in Stanko Štiftar.

V kulturnem programu so nastopili mešani pevski zbor Tisa, ljudske pevke Solčavanke, učenci Osnovne šole Solčava in Branko Gradišnik, prireditev pa je vodil Luka Paulič.