OZ VVS Zgornje Savinjsko - Zadrečke doline je v soboto 20.aprila, 2024 izvedlo tradicionalni pohod v Borseko, ki leži 900m visoko, na razglednem pobočju nad Rečico ob Savinji. Tu je bila na območju Zgornje Savinjske doline edina lokacija tajnega skladiščenja orožja v zasebnem objektu.

Pohod je organiziran v spomin in zahvalo družini Borsečnik, ki je v času priprav na osamosvojitveno vojno, pod svojo streho sprejela orožje in strelivo civilnih struktur narodne zaščite in enote za zveze, takratne občine Mozirje.

Pred gostilno Tiršek se nas je do 9,00 ure zbralo 26 udeležencev. V mrzlem, vetrovnem vremenu, ki so ga občasno prijazno pogreli sončni žarki, smo krenili proti cilju.

Ob prihodu na cilj se je izvedla kratka spominska slovesnost, v imenu odsotne županje občine Rečica, sta udeležence  pozdravili  svetnica Občine Rečica ob Savinji in tudi županja Občine Solčava.

Izvedli smo tudi tekmo v streljanju z zračno puško, kije imela predvsem pomen v zabavi, vsem pa je prav prišla dobra topla malica.